söndag 26 augusti 2012

Uppstånden igen ifrån de döda


Igår var det nära döden upplevelse gånger två i djurens värld här på gården. Först hör jag ett jäkla kacklande ute på gården och när jag tittar ut ser det ut som om någon släppt en bomb mitt i hönsskocken. Höns flyr åt alla håll. Kvar på mitten sitter räven på en av mina största hönor och tuggar ivrigt. Ut i bara stumporna far jag och vrålar för allt vad jag är värd och räven släpper hönan som lever omän hon idag har något färre fjädrar. Den lilla, lilla räven gapade helt enkelt efter för mycket när han satsade på en så stor höna... När spänningen lagt sig något gick jag ut för att titta till min höna som legat på ägg. De kvittrade under henne och jag flyttade lite på henne för att se hur många kycklingar hon fått. Då hittade jag, förutom fyra små gula dunbollar, en död kyckling och då menar jag DÖD. Den låg platt och blöt med benen i vädret och när jag lyfte ut den var huvet helt lealöst. Synd tänkte jag och la ner den på golvet bredvid mig och pysslade vidare med de små levande liven. Så fick jag se att "den döde" öppnade munnen. Hmm konstigt... petade lite på den och då öppnade den munnen igen... Då lyfte jag upp den igen och tog med den upp till huset. Värmde och torkade den försiktigt med hårtorken och gav den vatten med en liten spruta och som ni ser så är den väldigt mycket levande nu. Inte riktigt lika fartfylld som sina syskon men den lever. Efter en natt på köksbänken under en lampa har den nu fått flytta tillbaka till sin familj. Hoppas den klarar sig. Livet är ändå rätt märkligt. Uppenbarligen var den ju inte alls död från början, tro inte att jag är den som tror på mirakel, men man kan nog påstå att det var på det berömda håret som man säger...hihi.

Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Vilket lyckligt slut!! Hoppas allt går bra m den lilla kycklingen! Och att räven blev så rädd att den håller sig borta fr eran gård!!
    / Helén

    SvaraRadera
  2. Oj vilken dag både för dig, hönorna och den lilla kycklingen. Sannerligen tursamt att du hann se räven i tid och jag håller tummarna för den lilla.

    Så mysigt ni har det vid er stuga. Skulle gärna se mera bilder därifrån.

    Ha de gott, kram Ing-Britt

    SvaraRadera