Hallonfyllda chokladcupcakes med hallon och vaniljfrosting
Cirka 18st
Cupcakes:
- 1 dl kakao
- 2 dl hett kaffe
- 115 gram rumsvarmt smör
- 2 ½ dl socker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- ¼ tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 100 g hackad mjölkchoklad
Hallonfyllning:
- 200 g hallon
- 2 msk socker
Hallon & vaniljfrosting:
- 150 g rumsvarmt osaltat smör
- 150 g philadelphiaost
- 1 ½ dl florsocker
- 100 g hallon
- 4 tsk vaniljsocker
- ½ gelantinblad
- ev några droppar karamellfärg
cupcakes:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål, ställ att svalna i kylen. Vispa rumsvarmt smör och socker riktigt krämigt i en bunke. Blanda i ett ägg i taget under vispning
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner mjöl-och chokladblandningen i smeten i omgångar.
4. Hacka den chokladen grovt och rör ner i smeten.
5. Fyll formar placerade i muffinsplåt till 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
Hallonfyllning:
1. Blanda hallon och socker i en kastrull och koka upp i några minuter. Låt svalna.
2. Gör ett hål i cupcaken med hjälp av en äppelurkärnare eller vass kniv. Fyll med hallon upp till kanten.
Hallon & vaniljfrosting:
1. Koka hallonen så att de saftar sig, passera genom sil.
2. Blötlägg gelantinblad i kallt vatten, krama ur och rör ner i hallonsåsen. Låt svalna.
3. Vispa smöret krämigt. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och ev.karamellfärg och vispa tills konsistensen är krämig
4. Rör i den kalla ”hallonsåsen”.
5. Spritsa frostingen på svala, fyllda cupcakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar