måndag 29 april 2013

Måla måla måla




Hej på er! Nu var det längesen jag tittade in här... På gården stökar vi för fullt med vårbestyr mest ute men även inne mellan jobb, lek och sömn... I helgen har jag bland annat målat taket på verandan och det känns rejält i kroppen måste tilläggas. Dessutom fick en skruttig loppad bricka fötter i form av träknoppar och lite färg och blev plötsligt som ny. Nu har möblemanget hunnit ändras endel sedan bilderna togs och brickan har fått en annan placering men utseendet är desamma. Imorgon har jag tagit föräldraledigt för att spendera en dag med min älskade dotter. vi ska bland annat träffa en god vän på öppna förskolan och leka lite. På eftermiddagen åker vi till andra goda vänner för att fira Valborgsmässoafton. Jag hoppas verkligen att jag slipper ligga och hålla i huvudet på onsdag men man vet aldrig när det numer är långt mellan gångerna som det skålas i starkare drycker...hihi.

Hoppas ni har det gott!

onsdag 17 april 2013

Mitt i veckan


Sådärja... Då var ytterligare en halv vecka avverkad och helgen närmar sig. Hur skönt känns inte det!? Våren har också kommit igång för fullt och det är slask och blask överallt. Hemma på gården har vi det riktigt geggigt så här års så det är galondress som gäller för alla som inte har koll på balansen... Vi har fått två nya medlemmar i familjen. Två supersöta ankor som just nu boar in sig i lagårn. När de blivit lite van vid sitt nya hem ska de få komma ut och kolla in läget. Då ska ni också få se hur söta de är. Första dagarna tycker jag att det är inte mer än rätt att de får slippa en entusiastisk amatörfotograf som hänger med kameran framför näbben på dem...hihi. Istället får ni se bilder på min fina plansch som jag loppat i helgen. Nu hänger den uppnålad på väggen i Hjärtats rum.

Hoppas ni har en härlig kväll!

söndag 14 april 2013

Sköna söndag


Ett krimskrams-halsband jag traderat hem för dryga 30kr, jag gillar det! Vid första anblick såg det lite plastigt ut men det gör sig fint på... Idag har vi varit och snusat på en liten bebis. Trodde nog kanske att jag skulle bli lite sugen på att skaffa en till men konstigt nog blev jag inte det. Söndagsmiddag spisade vi hos bästaste mormor och morfar. De ska också hjälpa oss att hämta något spännande från Vännäs på tisdag, ser verkligen fram emot det. Vad det är får ni veta senare. Nu ska vi ha lite söndagsmys och ladda inför en ny arbetsvecka.

En skön kväll önskar jag er också!

lördag 13 april 2013

Mera barnrum




En liten hylla har kommit upp ovanför Hjärtats lilla kök. Ovan för hyllan har jag hängt en loppad plansch som jag ramat in i en loppad ram. Hurra för loppis! Det är så otroligt billigt dessutom tycker jag att det är kul att gå runt och se möjligheterna i sådant som andra ratat. Den lilla sockertoppen på hyllan har Hjärtat fått av mormor, hon är så go den mormorn och skämmer bort sina barnbarn med små presenter stup i kvarten, ja morfar är ju naturligt vis också med på ett hörn han med.  Idag har jag och en god vän gjort en loppisrunda igen och såklart kom jag inte hem tomhänt. Bilder på mina finfina fynd får ni se en annan dag.

Hoppas ni har en härlig lördag!

torsdag 11 april 2013

Vår i matrummet





Hej på er! Här har vi inte haft roligare saker för oss än att sitta vid datorn, tid har inte funnits eftersom Hjärtat varit lite krasslig. Vi har varit hemma ett par dagar och det är verkligen ingen dans på rosor men en liten gnölig stackare. Idag har det i alla fall varit lite bättre och vi har både hunnit med att städa lite och baka kakor. Tidigare visade jag bilder på hur köket ser ut i vårskrud. Idag får ni se bilder från matrummet. Här har en hel del blått smugit sig in.

Hoppas ni har det gott!

söndag 7 april 2013

Ute och kollar läget

"Stortuppen"




"Lilltuppen"

När det börjar vara milt på dagarna och lite barmark tinat fram blir Stortuppen och hans hönor lyckliga över att få komma ut och sprätta runt några timmar. I flocken har vi också Lilltuppen, han accepteras av flocken men har inga egna brudar. Stortuppen är bas och håller stenkoll på sina brudar. Lilltuppen och några bruna höns fick vi för ett par år sedan av en gammal man. Tanken var att vi skulle knocka tuppen och bara ta hönsen men när vi såg vilken sötis han var kunde vi inte döda honom. Han är dessutom märkt runt foten vilket kanske innebär att han är lite finare än oss andra, vad vet jag...hihi. Han är också så pass tam att man kan hålla han i famnen och mata ur handen. Bor man så att man har möjlighet att ha höns är det verkligen något jag rekommenderar.

Kuckeliku på er!

lördag 6 april 2013

Vår i köket





När våren kommer känns det fint med lite färg tycker jag. Några knalliga färger blir det dock inte utan svaga pasteller. I köket lite rosa och i matrummet lite blått. Matrummet får ni se en annan dag, idag blir det bilder från köket. Våreld är en tacksam blomma som blommar länge och finns i en massa  fina färger. De är dessutom billiga så när de börjar se dassiga ut kan man med gott samvete kasta dem på komposten. En vårigare skolplansch har bytt plats med den vintriga fågelplanschen och ett par fina kuddar i en gammal cykelkorg får stå i ett hörn, enkelt med vårigt... Idag har vi varit på kalas hos fina vänner vars son fyllt 1 år. Gott fika i trevligt sällskap bjöds det på.

Hoppas ni har det gott!

fredag 5 april 2013

På grön kvist



Vilket fantastiskt vårväder vi har! Hemma på gården åkte påsken ut för ett par dar sedan och en massa fina vårblommor har flyttat in. Några gröna kvistar med ett par av porslinsfåglarna får dock hänga med ett tag till. De är så fina tycker jag. I kväll har vi ätit middag på verandan och njutit av kvällssolen genom fönstren. supermysigt. Nu "fredagsmyser" vi i tv-soffan med varsin laptop i knät... Inte så mysigt kanske men man får ju inte överdriva mysandet allt för mycket...hihi.

Hoppas ni har en mysig kväll!

torsdag 4 april 2013

Nallebjörnens lekland




Idag premiärbesökte vi Nallebjörnens lekland. Med oss hade vi lektanten K som hade minst lika kul som Hjärtat i bollhavet och i klätterställningarna. Vi provåkte alla tre en av de större rutschkanorna men jag tror att jag blivit för gammal för att leka. Mitt i kanan fick jag panik och började klösa fast mig i väggarna för att minska farten, funkade inte. Väl nere hade jag inte förmågan att hålla upp huvudet utan knockade bakskallen i kanans kant när jag landade på mattan. Hjärtat tyckte i alla fall att leklandet var helfestligt så det blir helt säkert fler besök.

God kväll alla goa!

tisdag 2 april 2013

Härlig påskhelg








 Hej igen! Nu är vi hemma efter ett par dagar, med helt underbart väder, i stugan. Vi har spenderat heldagar ute i solen så nu bränner det skönt i skinnet trots att jag smort in mig med Hjärtats solkräm. Älsklingen däremot som inte smort sig har antagit en tomatröd ton i ansiktet. Vi har eldat lagat mat över elden och druckit alldeles för mycket kokkaffe. Både stora och små har roat sig i snön och haft full rulle från morgon till kväll. Ikväll känns det riktigt skönt att bara sträcka ut sig i soffan och titta lite på tv. Hoppas ni haft en lika bra påsk som vi.

Mys och må!